Weg met acné en pukkeltjes, zo krijg je een stralende huid!

Ken je dat probleem? Je reinigt je huid netjes elke ochtend en avond, je gebruikt hypoallergene verzorgingsproducten, je scrubt regelmatig en neemt af en toe een maskertje. Je bent de puberleeftijd allang voorbij en toch blijf je last houden van die vervelende acné. Het zit vooral op je gezicht, je borstbeen of op je rug en het kan je behoorlijk onzeker maken.

Je bent niet de enige die hier last van heeft, veel volwassen mannen en vrouwen hebben te maken met regelmatig terugkerende pukkeltjes en andere huidproblemen. Zelf ben ik ook één van die vrouwen die gevoelig is voor acné en na jarenlang van alles geprobeerd en gesmeerd te hebben is nu eindelijk mijn acné onder controle.

“Er is dus wel degelijk een oplossing voor!”

Een veelvoorkomend maar nog onbekend probleem bij huidklachten is een “lekkende darm”. De darmwand werkt als een soort douane beambte. Wanneer de voedselbrij de darm passeert is het aan de darmwand om te bepalen welke stoffen het lichaam in mogen en welke stoffen via de ontlasting uitgescheiden moeten worden. Wanneer de darmwand geïrriteerd raakt of ontstoken is werkt deze functie niet goed en laat de darm onverteerde voedingsstoffen en bacteriën het lichaam binnen. Deze stoffen zorgen op hun beurt weer voor een ontstekingsreactie en dat kan verschillende soorten gezondheidsklachten geven waaronder huidproblemen als acné.

 Acné op volwassen leeftijd duidt meestal op een lekkende darm”.

Verkeerde voeding en chronische stress zorgen voor een verhoogde doorlaatbaarheid van de darmwand en zet ontstekingsreacties in gang. Wanneer je gezond en vers eet met variatie en voldoende zuiver water maar weinig granen (gluten) en melkproducten gebruikt vergroot je de kansen op een zuivere- en probleemvrije huid.

Door het invullen van een uitgebreid anamnese formulier en eventueel een bloedtest of ontlastingsonderzoek kunnen we jouw darmgezondheid in kaart brengen en help ik je graag op weg naar een probleemvrije en stralende huid.

Heb je vragen naar aanleiding van de bovengenoemde informatie? Je mag me altijd vrijblijvend mailen of bellen: info@vlotvitaal.nl of 0629446532