Werkwijze

Wanneer je je wilt aanmelden voor een consult kan je mij een bericht sturen via het contact formulier of bellen 0629446532.

We maken dan een eerste afspraak voor het intake gesprek. Voor het intakegesprek zullen we 1-1,5 uur de tijd nemen. We lopen dan samen een vragenlijst door met je persoonlijke gegevens, je gezondheidstoestand, klachten en ziektegeschiedenis. De vragenlijst mail ik je van te voren toe zodat je hier thuis alvast goed over na kunt denken. Ook zal ik je vragen om een voedingsdagboek bij te houden. Hierin noteer je voor een aantal dagen wat je hebt gegeten en gedronken, op welke tijden en welke beweging je hebt gehad. Aan de hand van het dagboek en het intake formulier maak ik een persoonlijk behandeltraject, een voedings- en een suppletieadvies passend bij jouw situatie. Hierbij hou ik rekening met eventueel medicijngebruik.

Tijdens het volgende vervolg consult bespreken we samen de voortgang van het behandelplan. Het kan zijn dat ik adviseer om een EMB test, ontlastingsonderzoek of een ander bloedonderzoek te laten uitvoeren om een compleet beeld te krijgen van eventuele klachten en verstoringen.

De weken daarop zullen we enkele vervolg sessies hebben van 30 tot 60 minuten. Hierin bespreken we wat er goed gaat of waar je tegenaan loopt en of het behandeltraject aangepast moet worden. Je kan rekenen op gemiddeld 5 consulten, afhankelijk van de klacht of behoefte. Na deze periode komt er een evaluatie gesprek en kunnen we het afronden. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je voldoende handvatten hebt gekregen om zelf een gezonde leefstijl te behouden en de signalen van je lichaam te begrijpen.

Uiteraard mag je erop vertrouwen dat persoonlijke en medische gegevens niet zonder jouw toestemming met derden worden gedeeld. Alles wat tussen therapeut en cliënt wordt besproken valt onder beroepsgeheim.